Alçı Sıva İşleri Uygulaması

alçı sıva, alçı sıva işleri, alçı sıva ustası, alçı sıva fiyatları, istanbul alçı sıva yapan firmalar, istanbul alçı sıva ustaları

Alçı Sıva İşleri Uygulaması ihtiyaçlarınız için hizmetinizdeyiz. Alçı sıva fiyatları, Alçı sıva hakkında bilgi ve fiyat teklifi için bize ulaşabilirsiniz.

Alanında uzun yıllardır çalışan ve belirli bir birikime sahip Profesyonel ustalarımız ile kaliteli işçilik sunuyoruz.

Sözleşme ile çalışıyor, iş başlangıcı ve bitimini, ödeme koşullarını, iş güvenliği ve beslenme ihtiyaçlarını, nakliye süreçlerini, yapılacak iş süreçlerini sizlerle mutabık kalarak resmiyete döküyoruz.

En uygun fiyatları sunmaya çalışıyoruz, çünkü 2. ve 3. kişileri araya katmıyoruz, doğrudan biz çalışıyoruz.

Söz verdiğimiz zamanda teslim ediyoruz, çünkü sizin gibi söz verdiğimiz diğer müşterilerimizi bekletmek istemiyoruz.

İhtiyaçlarınızı yerinde tespit ederek not alıyoruz ve fiyat teklifimizi hazırlayarak sizlere iletiyoruz.

Bizi tercih ettiğiniz için her daim teşekkür ediyoruz.

Alçı Sıva Nedir?

Alçı sıva, kaba sıvanın üzerine alçıdan yapılan ve üzerine yapılacak olan kaplamaya kat oluşturan yüzeye alçı sıva denir.

Bu malzeme bünyesinde barındırdığı sudan dolayı yanmaya karşı dayanıklıdır. İçine hava geçiren bir malzeme olduğundan, nem oranını dengeleyerek sağlıklı bir ortam sunar. Uygulandığında pürüzsüz ve temiz bir yüzey elde edilir ve tek kat boyaya hazır hale gelir. Küf bakteri ve mantar oluşturmaz.

Alçı Sıva Uygulaması Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alçı sıvalar tuğla ya da taş duvar gibi kagir yüzeyler üzerine yüzeyi düzeltmek için elverişli kalınlıkta doğrudan yapılabileceği gibi, kaba sıva yapılmış çimentolu sıvalar üzerine ince sıva veya perdah (Saten Alçı Nedir? Nasıl Yapılır?) niteliğinde de yapılabilir. Bu amaçla kullanılan alçı sıva iki gurupta ele alınabilir.

Kaba sıva yerine yapılacak olan alçı sıvada, hafiflik ve diğer özellikleri sağlaması amacıyla perlit dolgusu kullanılmaktadır. Bunlara perlitli sıva alçısı adı da verilmektedir. Diğer sıva alçısı ya da perdah alçısı ise, yüzeyleri düzeltmek, boya için iyi, düzgün ve pürüzsüz bir boya altlığı oluşturmak amacıyla üretilir ve saten alçı olarak da adlandırılır.

Alçı Sıva Nasıl Yapılır?

Uygulamaya başlamadan önce alçı sıva yapılacak yüzeyde çapaklar yani çıkıntılar fazlalıklar var ise temizlenir. Kuru yüzeyleri hafifçe ıslatınız. Çok pürüzsüz bir yüzeyde alçı sıva yapılacaksa aderansı artırmak için yüzeyde hafif çekiç darbeleri ile pürüzlükler oluşturulur. Uygulama yaptığımız yüzeyde farklı iki birleşim yeri bulunuyor ise çatlama riskini azaltmak için 30 cm genişliğinde sıva filesi birleşim çizgisini ortalayacak şekilde sıva harcı üzerine yapıştırılır. İmalatı düzgün ve terazide yapabilmek için ano çıtaları kullanılır. Aralıkları 120-200 cm olacak şekilde sıva yapılacak yüzeye alçı yardımı ile yapıştırılır. Ano çıtaları teraziye getirilerek konulmalıdır. Duvar köşelerine de köşe profili yeterli alçı kullanılarak yine terazi ayarlanır ve yapıştırılır. Yeterli miktarda su alçı oranı ayarlanarak karıştırılıp hazırlanmış olan alçı sıva küreğine konur. Sıva küreği aşağıdan yukarı doğru bastırılarak uygulanır. İki ano arası alçı ile doldurulur ve sonra alüminyum mastar yardımı ile ano çıtaları üzerine bastırılarak aşağıdan yukarı doğru çekilir ve alçı teraziye gelmiş olur. Ano çıtalarını alçı sertleşmeye başladıktan sonra sökünüz ve çıta boşluklarını sıva harcı ile doldurunuz. Son olarak alçı sıva imalatını tamamlamak isterseniz bunu üzerine çelik mala ile saten alçı yapılır. Alçı kuruduktan sonra pürüzler spatula ile düzeltilir.

Makine alçısı ile de aynı işlemleri yapmaktayız ancak farklı olarak alçımızı makine alçısı alıyoruz ve burada karıştırma işlemleri sıva küreği gibi benzeri el aletleri kullanmıyoruz işlerimiz daha pratik oluyor. Makine içerisine alçı ve su katılarak karıştırılıyor sonrasında makineden duvara direk olarak püskürtüyoruz ve iki ano çıtası arasını doldurduktan sonra alüminyum mastarı ano çıtalarının üzerine bastırarak aşağıdan yukarıya doğru çekiyoruz. Terazisi ayarlandıktan sonra ano çıtaları sökülür yerine sıva harcı doldurulur yine son olarak saten alçı yapılır ve imalat sonlandırılır.

ANAHTAR KELİMELER

alçı sıva, alçı sıva yapılması, alçı sıva yapılması pozu, alçı sıva makinası, alçı sıva pozu, alçı sıva nedir?, alçı sıva yaparken dikkat edilmesi gerekenler, alçı sıva ustası, alçı sıva şirketleri, alçı sıva firmaları, alçı sıva fiyat, alçı sıva fiyatları, alçı sıva fiyatları istanbul, alçı sıva fiyat analizi, alçı sıva ustası arayanlar, alçı sıva ustası arayanlar, alçı sıva ustaları

Alçı Sıva İşleri Uygulaması

Alçı Sıva İşleri Uygulaması

Alçı Sıva İşleri Uygulaması

Alçı Sıva İşleri Uygulaması

Alçı Sıva İşleri Uygulaması
Alçı Sıva İşleri Uygulaması