Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri

dış cephe firmaları, istanbul dış cephe ısı yalıtım, dış cephe mantolama fiyat, dış cephe kompozit fiyat, dış cephe mantolama usta, dış cephe kompozit usta

Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtım uygulaması ihtiyaçlarınız için hizmetinizdeyiz. Dış cephe mantolama ve ısı yalıtım fiyatları, Dış cephe mantolama ve ısı yalıtım hakkında bilgi ve fiyat teklifi için bize ulaşabilirsiniz.

Alanında uzun yıllardır çalışan ve belirli bir birikime sahip Profesyonel ustalarımız ile kaliteli işçilik sunuyoruz.

Sözleşme ile çalışıyor, iş başlangıcı ve bitimini, ödeme koşullarını, iş güvenliği ve beslenme ihtiyaçlarını, nakliye süreçlerini, yapılacak iş süreçlerini sizlerle mutabık kalarak resmiyete döküyoruz.

En uygun fiyatları sunmaya çalışıyoruz, çünkü 2. ve 3. kişileri araya katmıyoruz, doğrudan biz çalışıyoruz.

Söz verdiğimiz zamanda teslim ediyoruz, çünkü sizin gibi söz verdiğimiz diğer müşterilerimizi bekletmek istemiyoruz.

İhtiyaçlarınızı yerinde tespit ederek not alıyoruz ve fiyat teklifimizi hazırlayarak sizlere iletiyoruz.

Bizi tercih ettiğiniz için her daim teşekkür ediyoruz.

Kompozit Nedir?

En az iki farklı malzemenin makro boyutlarda birleşerek oluşturduğu yeni malzemeye kompozit malzeme denir. Kompozit üretimindeki amaç, tek başına uygun olmayan, birbiri içerisinde çözünemeyen malzemeleri kullanım alanlarına uygun özellikleri verebilecek duruma getirmek için yeni özellikler katmaktır. (Dayanım, hafiflik, esneklik, maliyet, vb.)

Kompozit malzemelerin üç ana elemanı bulunmaktadır.

Matriks: Termoset veya termoplastik polimer malzeme olarak sürekli fazı oluşturur. Termosetler grubunda ağırlıklı olarak polyesterler kullanılır. Bunun yanı sıra vinil ester / bisfenol, epoksi reçine ve fenolik reçinelerin kullanımı da giderek yaygınlaşmaktadır. Termoplastik grubunda yaygın olarak poliamid ve polipropilen kullanımını görmekteyiz, bunların yanı sıra hibrid formda polietilen ve polibutilen tereftalat, polietereterketon ve polietersulfon kullanımı da dikkat çekmektedir.

Takviye: Aramid, karbon, grafit, boron, silisyum karbür, alümina, cam ve polietilen malzemelerin kısa veya uzun devamlı elyaf formunda kullanıldığı ve matrisi yaklaşık % 60 hacim oranında pekiştirici işlevi olan malzemelerdir.

Katkılar: Dolgular, kimyasallar ve diğer katkılar niteliklerine göre özelliklerin geliştirilmesi amacıyla ilave edilirler. Bu gruptaki kompozit malzemeler uzay, savunma, yapı-inşaat, tüketim mallarında, korozyon dayanımı gerektiren uygulamalarda, elektrik-elektronik, denizcilik, kara taşıtlarında ve özel amaçlı uygulamalarda kullanılmaktadır. Özellikle otomotiv sektöründe giderek artan ve % 6’ya yaklaşan bir uygulama artış hızı görülmektedir.

Mantolama Nedir?

Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.

Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

Binaların mantolama işlemi ise, genel olarak dış cephenin işlem görmesi nedeniyle, dış cephe mantolama adı altında incelenmektedir. İçinde yaşanılan yapıların dış duvarına uygulanan ısı yalıtım işlemleri ve bu işlemlerin bütününden oluşan sisteme, dış cephe mantolama adı verilmektedir. Bu uygulama ile, binanın içindeki hava muhafaza edilmektedir. Böylece, içerideki sıcak hava dışarı çıkamayacağı gibi, dışarıdaki soğuk hava da bina içine sızamayacaktır. Isı yalıtım sistemlerin temel özelliği olan, “ısı transferinin engellenmesi” prensibinden yola çıkarak, bu tip işlemlerin yalnızca sıcak havanın soğumasını engellemek olması değil; bilhassa yazın klimalardan sağlanan serin havanın, dışarıki sıcak hava ile kaynaşmasını da önlemek olduğu belirtilmelidir.

Mantolamanın Avantajları Nelerdir?

Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 oC kadar çıkabilmektedir.
Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
Yoğuşma riski en aza indirilir.
Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.

Mantolama Nerelere Yapılır?

Binaların dış duvarlarına, çatılarına, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere, depo garaj gibi ısıtılmayan bölümlere bakan kısımlara ve soğuk hava depolarına mantolama uygulaması yapılabilir.

Mantolama Ne Kadar Zamanda Yapılır?

Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1-4 hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir. Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır.En ideal zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5 oC olduğu dönemdir.

ANAHTAR KELİMELER

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri, dış cephe boya, dış cephe giydirme, dış cephe kaplama, dış cephe yalıtım, dış cephe fiyatları, dış cephe mantolama firmaları, dış cephe mantolama nasıl yapılır?, dış cephe mantolama fiyat, dış cephe mantolama nedir?, dış cehpe mantolama desenleri, dış cephe mantolam çeşitleri, bina ısı yalıtımı, bina ısı yalıtım fiyatları, bina ısı yalıtımı nasıl hesaplanır?, bina ısı yalıtımı zorunluluğu, ısı yalıtım, ısı yalıtım dış cephe, ısı yalıtım sıvası, ısı yalıtım nedir?, ısı yalıtım strafor, mantolama firmaları, mantolama dış cephe, mantolama modelleri, mantolama dübelli, mantolama m2 fiyatı, mantolama sıvası, dış cephe kompozit, kompozit dış cephe kaplama, kompozit cephe, kompozit cephe kaplama, kompozit kaplama, kompozit nedir?, kompozit cephe giydirme

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri

Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri
Dış Cephe Mantolama – Isı Yalıtım İşleri