Zemin Şap İşleri Yapımı

zemin şapı firmaları, şap atan firmalar, zemin şap ustası, inşaat zemin şapı yapan firmalar, zemin şapı fiyatları, istanbul zemin şapı firmaları

Zemin Şap İşleri Uygulaması ihtiyaçlarınız için hizmetinizdeyiz. Zemin Şap fiyatları, Zemin Şap hakkında bilgi ve fiyat teklifi için bize ulaşabilirsiniz.

Alanında uzun yıllardır çalışan ve belirli bir birikime sahip Profesyonel ustalarımız ile kaliteli işçilik sunuyoruz.

Sözleşme ile çalışıyor, iş başlangıcı ve bitimini, ödeme koşullarını, iş güvenliği ve beslenme ihtiyaçlarını, nakliye süreçlerini, yapılacak iş süreçlerini sizlerle mutabık kalarak resmiyete döküyoruz.

En uygun fiyatları sunmaya çalışıyoruz, çünkü 2. ve 3. kişileri araya katmıyoruz, doğrudan biz çalışıyoruz.

Söz verdiğimiz zamanda teslim ediyoruz, çünkü sizin gibi söz verdiğimiz diğer müşterilerimizi bekletmek istemiyoruz.

İhtiyaçlarınızı yerinde tespit ederek not alıyoruz ve fiyat teklifimizi hazırlayarak sizlere iletiyoruz.

Bizi tercih ettiğiniz için her daim teşekkür ediyoruz.

Zemin Şapı Nedir?

Şaplar, şap betonları, altlık olarak kullanılan şaplar, bağlayıcı olarak çimento ve 4mm’lik elekten geçmiş kum ile sudan oluşur. Şaplar 1m³ kuma 500 kg çimento ve akışkanlaştırıcı katılarak pompa makinesiyle harç yapılıp imalat yerine makine vasıtasıyla iletilir.

Su akıntısı vermek amacıyla yapılan şap eğim şapı, bir yüzeyi düzeltmek üzere yapılan şap düzeltme şapı, bir seviyeyi tutturmak üzere dolgu amacıyla yapılan şap dolgu şapı, sesi ve titreşimi yutmak amacıyla döşemede cam yünü vb. malzeme kullanılması halinde yüklerin bu emici tabakaya noktasal olarak gelmesini engellemek amacıyla yapılan şaplara da esas konstrüksiyona değmediği ve yumuşak bir malzeme üzerinde adeta yüzdüğü için yüzer şap adı verilmektedir.

Åžap Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Teknik ÅŸartlarına uygun yapılmış tesviye betonu prizini almadan veya sıva tamamen kurumadan üzerine ÅŸap yapılmalıdır.
  • Åžaptan önce katlar süpürülüp, iyi aderans saÄŸlanması için ıslatılmalıdır.
  • Açıkta yapılan ÅŸap iÅŸlerinde, güneÅŸ, yaÄŸmur ve dondan korumak için ÅŸap yüzeyi kâğıt, hasır, kum, talaÅŸ ve benzeri malzeme ile örtülmelidir.
  • Åžap kalınlığına göre kullanılacak rendeli çıtalarla yapılacak bu bölüntülerin parça büyüklükleri uzun kenarı 1,50 m. yi aÅŸmamak üzere 2.00 m² yi geçmemelidir.
  • Döşemede yapılan ÅŸap duvar yüzeyinde devam ediliyorsa köşeler yuvarlatılacaktır.
  • Åžap kalınlıkları en az 2,5 cm’dir. Åžaplar 5 cm kalınlığa kadar bir defada dökülebilir. Daha kalın yapılması durumunda birkaç tabaka halinde yapılması uygundur.
  • Åžap yüzeyleri mastarında yapılacak; çukurluklar, pürüzler bulunmayacak; bölüntü aralarına rüberoit ya da baÅŸka bir fuga malzemesi konulacaktır.
  • Üst tabaka harcına boya katılmak suretiyle ÅŸapa istenilen renk saÄŸlanabilir. İstendiÄŸinde yüzeyler yivli, tırtıklı ve damalı yapılabilir.
  • Åžap yapılacak yerlere önceden kot verilmeli, kotla ilgili sorun varsa ilgiliye haber verilmelidir.
  • Döşemedeki sıhhi ve kalorifer tesisat borularının korunmasına özen gösterilmelidir. Bu konuda tesisat grubu ile paralel ve koordineli çalışılmalıdır.
  • Kapı ve rezervasyon geçiÅŸlerindeki beton diÅŸler kırılmalıdır.
  • Çalışılan mahallerin kirletilmemesine özen gösterilmelidir.
  • Balkon ve banyolardaki meyillerin süzgece doÄŸru olmasına dikkat edilmelidir.

Şap Türleri

SELF LEVELLİNG TESVİYE ŞAPI
Self levelling (kendiliğinden yerleşen) şap için, yüksek akıcılığa sahip ve aynı zamanda kararlı; kolayca yayılarak kalıbı dolduran ve bu esnada da dikkate değer bir ayrışma göstermeyen kendiliğinden yayılan beton tanımı yapılabilir.

ÇİMENTO ŞAP
Döşeme kaplaması olarak en çok kullanılan şap türüdür. Bir bağlayıcı, agrega ve sudan oluşan ve düzgün bir yüzey oluşturan çimento şaplar en basit döşeme kaplaması türüdür. Şap, çimento agrega (genellikle kum) ve katkı maddesinden oluşur.

ALÇI ŞAP
Alçı şaplar anhidrit (kristal suyu olmayan) alçı, kum, su ve uygun bir miktar priz hızlandırıcıdan oluşan bir karışımın düzgün bir altlık üzerine serilmesiyle oluşur. Düşük sıcaklıkta bağlayıcılık özelliği kazanan malzemedir. En güzel tarafı pürüzsüz, estetik bir yüzey sağlamasıdır.

KSİLOLİT ŞAPI
Magnezyum Klorür, manyezit, hızar talaşı veya mantar tozu karışımına boyar madde ve su katılarak yapılan döşeme kaplamasıdır. Burada bağlayıcı madde manyezittir. Ksilolit kaplama, bir kaba, bir de ince kattan meydana gelir.

ASFALT ÅžAPLARI
Asfalt çimentosu (Bitüm) içerisine taş kırığı ve taş tozu konarak oluşturulur. 1-3 cm kalınlıkta yapılır. İstenirse içerisine renkli taş parçacıkları konabilir. Sıcak yüzeyli, ısı tutucu, elastik, darbe sesi yutucu, toz yapmayan, sudan etkilenmeyen, su geçirmeyen, aşınmaya karşı dayanıklı bir döşeme kaplamasıdır.

ANAHTAR KELİMELER

zemin şap, zemin şapı, zemin şap uygulaması, zemin şapı nedir?, zemin şap nasıl atılır?, zemin şap m2 fiyatı, zemin şap hesaplama, zemin şap çeşitleri, zemin şap fiyatları, zemin şapı nasıl hazırlanır?, zemin şap ustası, zemin şapı ustaları, zemin şapı şirketleri, zemin şapı yapan firmalar

Zemin Şapı İşleri Yapımı

Zemin Şapı İşleri Yapımı

Zemin Şapı İşleri Yapımı

Zemin Şapı İşleri Yapımı

Zemin Şapı İşleri Yapımı
Zemin Şapı İşleri Yapımı